« Fitnessbloggen

- hela vägen inifrån och ut

Nu är det rätt läge att köpa elcykel

Fitness är en träningsform jag gillar men det betyder inte att jag vägrar att göra det bekvämt för mig när jag kan. Jag lägger mig gärna på soffan och äter några chips ibland till exempel. Det är också av den anledningen jag har börjat kika på att köpa en elcykel. För att det är bekvämt, och också betydligt bättre än att åka bil, buss eller taxi. 

Just nu är det dessutom helt rätt läge att börja kolla på en ny elcykel. Det är nämligen rea på elcykel i Stockholm och man kan hitta elcyklar till riktigt bra priser. Man kan spara flera tusen bara genom att välja rätt elcykel, och det är ju inte dumt. 

Träna vader medan du cyklar

Här får du dessutom tips på träning du kan utföra medan du cyklar. Det spelar ingen roll om du har en elcykel eller en vanlig som drivs med enbart "muskelmotor". 

Ställ dig upp på pedalerna och se till att tårna, och delen av foten som är direkt bakom tårna, har kontakt med pedalen på varje fot. Res sedan hälarna uppåt sakta och låt dem sedan gå tillbaka nedåt lika sakta. Det är den långsamma rörelsen du vill ha för den ger bäst effekt på vadmusklerna. Men du, glöm inte att njuta av din cykeltur och se till att alltid ha en hjälm på dig. Man vet aldrig när olyckan är framme eller om någon bilist har dålig uppsikt! Var rädd om dig i trafiken.

25 Mar 2022