« Fitnessbloggen

- hela vägen inifrån och ut

Fisk är bra att äta då du tränar

Du som tränar, du bör se till att äta fisk, minst 2-3 gånger i veckan. Fisk innehåller en massa nyttiga saker som är bra för din kropp. Sedan går det ju att variera fisken på så många sätt. Vill du lyxa till fiskrätten, så kan du testa att addera vänerlöjrom

Det finns många fördelar med att äta fisk. Bland annat är det bra för ditt immunförsvar, eftersom det inehåller både selen och jod, som är ämnen som samarbetar med immunförsvaret. Sedan är fisk även bra för hjärtat, och äter du fisk minst en gång per vecka så sägs det att då minskar du risken med 36 % att drabbas av en hjärtsjukdom.

Fler fördelar med fisk

Det finns även fler fördelar med att äta fisk. Bland annat gör det att du får bättre minne.  Kött med mycket mättat fett påverkar hjärnans minneskapacitet negativt. Byter du ut kött mot fisk några gånger i veckan förser du blod och celler med rätt fettyp, och motverkar processen som kan leda till för tidigt åldrande.

Sedan är det även bra att äta fisk för att få starka ben. I en enda skiva lax får du kalcium, vitamin D och omega-3, tre ämnen som visat sig kunna reducera bennedbrytning. Sedan så gör fisk dig mycket piggare! Bland annat på grund av att fisk innehåller den viktiga vitaminen B12. 

Så, ät mer fisk, även du som inte tränar. Det är bra för dig!

22 Nov 2022