« Fitnessbloggen

- hela vägen inifrån och ut

Varför använda vätskedrivande?

Något som kan göras för att bli av med onödig vätska i kroppen, det är att använda sig av vätskedrivande tillskott. En del gör det före tävling eller show. Eller för att toppa formen. Dock går det även att få bort överflödig vätska på annat sätt. Bland annat genom att se till så att du äter rätt. Minska intag av salt och socker till exempel. Minska även på alla onödiga kolhydrater. 

Att svettas ordentligt kan även det göra att du driver ut onödig vätska. Du kan basta eller ta 30 minuters hård konditionsträning så att du får igång puls, ämnesomsättning och får igång svetten.

Drick mycket vatten

Att få bort vatten med vatten kanske låter konstigt, men det funkar. Det finns en rekommenderad dos du bör få i dig varje dag med vatten. För män är det 3 liter och för kvinnor 2,2 liter. Tränar du, så bör du dricka mer än detta. När du har fått i dig din tillräckliga dagsmängd så gör kroppen sig av med resterande, ondödigt vatten.

Hitta bra vätskedrivande

Om du ändå vill testa på vätskedrivande, så finns det ju många olika att hitta. Det kan vara bra att läsa på mer om dem samt även se till så att du jämför dem mot varandra. 

Tänk även på att inte överdriva användandet av detta. Vill du gå ner i vikt rekommenderas det att du istället satsa på bättre kost och mer tränign. 

19 Mar 2023