« Fitnessbloggen

- hela vägen inifrån och ut

Är det ett måste med proteintillskott?

Inom träningsvärlden har det alltid diskuterats om man ska äta olika kosttillskott eller inte. Ett vanligt tillskott är protein. Det finns bland annat i form av proteinpulver. Du som vill jämföra veganska proteinpulver, du kan göra det via Fitnessfrank.se. Det finns olika sorters proteinpulver att välja mellan, så som vassleprotein, kaseinprotein, veganskt protein och så vidare. Dessa går att inta på olika sätt så som att göra shakes, strö på gröt och så vidare. 

Om man har behov av att få en bättre muskeltillväxt och svårt att få i sig extra protein via maten, så kan det vara bra att satsa på proteinpulver. 

Passar bra för dig som tränar mycket

Är det så att du bara är en så kallad vardagsmotionär så finns det inga direkta anledningar till att äta extra protein i form av proteinpulver. Men är det så att du tränar mycket samt att det är så att du vill bygga upp dina muskler på bra sätt, så är det bra med extra protein. 

När du ska bygga muskler så behöver dunämligen både protein och kolhydrater. Muskler består till en stor del av just protein, så det är många fördelar med att ha ett högt proteinintag.

Så om du tränar mycket, se till att använda  mellanmål som består av proteinpulver, som till exempelvis en proteinrik smoothie eller en shake. 

För att hitta det bästa proteinpulvret som passar dig, så kan det vara bra att jämföra dem. Det kan du bland annat göra på Fitnessfrank!

23 Sep 2022