« Fitnessbloggen

- hela vägen inifrån och ut

Köpa ny eller begagnad cykel?

Är det så att du går och funderar på att köpa en cykel? Då kan det vara bra att fundera på om du ska kika på begagnade cyklar, eller om det är helt nya cyklar du vill kolla på. Fördelen med att köpa en som är begagnad, det är så klart att du kan spara en hel del pengar. Men det kan även vara så att du då får en cykel du måste reparera eller justera bakväxel på eller annat. 

Om du ska köpa en begagnad cykel av en privatperson, så finns det lite saker att tänka på och kolla. Bland annat bör du ju se till att testa cykeln, så att växlar och bromsar fungerar bra. Kolla däcken hur de se ut, att hjulen är raka och att det inte finns bulor på fälgen. Ytlig rost är ok, det går oftast att få bort. Ramen i sig bör även den vara rak. 

Köpa begagnat av cykelförsäljare

Om du vill vara garanterad en bra begagnad cykel, så kan det vara värt att kolla hos en cykelförsäljare. De har ju inte bara helt nya cyklar, utan även begagnade cyklar. Dessa har de oftast gått igenom och fixat upp, så att det bara är att börja cykla på den utan att du behöver göra något själv med den. 

Om det är en mer avancerad modell av cykel, för träning eller tävling, då kan det vara värt att köpa en helt ny istället kanske.

22 Aug 2022