« Fitnessbloggen

- hela vägen inifrån och ut

Har du tandvärk?

Att gå runt och ha ont i en tand, det är inte särskilt kul! Dock är det många som går runt med tandvärk, utan att göra något åt det. Dock kan det vara bra att uppsöka en tandläkare, för att få hjälp. Om du drabbats plötsligt, kanske på grund av en olycka, och har behov av akut tandvård Östermalm, så se till att direkt ta dig till en tandläkare. Det så att de kan hjälpa dig, innan det gått för långt. 

Det kan finnas olika anledningar till att drabbas av tandvärk. Oftast beror det på en skada i tanden eller i flera av dem. Ofta är det nerven i tanden som har inflammerats eller infekterats.

Hur känns tandvärk?

Tandvärk kan kännas av på en massa olika sätt. Det beror helt på! Det kan vara att du känner av att det ilar i tänderna, men det kan även vara en huggande smärta. Det kan också vara en molande värk. Området runt tanden kan svullna med samt att du kan ha problem att borsta tänder, äta eller sova.

När bör man söka vård?

Om det är så att du har en tandvärk som vägrar att gå över, eller att du har ilningar som inte gör det eller att du slagit i en tand, då bör du kontakta en tandläkare. Akut tandvård Östermalm kan vara bra om du har ett eller flera av följande besvär:

  • Området runt tänderna är svullet och du har feber.
  • Du har svårt att gapa eller svälja.
  • Du har slagit ut en tand, eller tanden har blivit mycket lös eller har ändrat läge.
14 Apr 2022