« Fitnessbloggen

- hela vägen inifrån och ut

Kan pengar göra dig mer lycklig?

Man kan aldrig köpa lycka för pengar. Det är sant som det är sagt, men som någon sade en gång "Jag gråter hellre i en Mercedes än på en rostig cykel!" Vad de menar är att även om du inte blir lyckligare av pengar så är det otroligt mycket enklare att möta svårigheter om du samtidigt inte behöver fundera på var du ska hitta pengar att betala hyran med, eller hur du ska ha råd att köpa mat för dagen. Pengar är nödvändiga för att livet ska fungera, och om man har tillräckligt mycket så kan man vara mer avslappnad. 

3 sätt att få mer pengar

Hur gör man då om man vill ha en extra stor buffert på kontot? Här får du tre tips på vad du kan göra för att se till att få mer pengar. 

  1. Upprätta ett sparande. Om du kan sätta av 10% av din inkomst så kommer du på 10 månader att spara ihop en hel månadslön. Se till att välja ett konto med ränta, eller värdepapper som ger en bra avkastning. Pengar på ett konto med 0% minskar i värde tack vare inflationen. 
  2. Spela online. Det går att bli en vinnare på casino. Var dock alltid medveten om riskerna då det handlar om att ha tur. Välj spelmaskiner som har låga jackpottar, de delas faktiskt ut oftare än de med 100 miljoner. 
  3. Skaffa ett extra jobb. Om du utöver ditt heltidsjobb också har ett extrajobb kan dessa pengar du tjänar gå rakt in på ett sparande. Välj gärna ett jobb där du själv bestämmer hur många timmar du vill lägga. Timvikarie inom äldrevård på helger finns det behov av, och ger en fin extrainkomst. 
31 mar 2019